Sa i shëndetshëm është konsumimi i hallvasisë? 

Hallvasia është një ushqim tradicional rumun që përbëhet nga bajamet, kikirikat, stikat dhe kakao. Specialistët thonë se ajo është shumë e shëndetshme vetëm nëse konsumohet jo më shumë se 50 g në ditë.

 

1.Hallvasia mund të kthehet në nje bombë kalorike

Gjatë sezonit të dimrit, hallvasia ka disa vlera shumë të larta ushqyese. Ajo ka efekte tonike, antioksiduese, pastruese dhe remineralizuese që ndihmojnë në çrregullimet stinore. Ama, nëse e konsumoni në sasi të mëdha, ajo shndërrohet në një bombë të vërtetë kalorike.

2.Dëmton qarkullimin e gjakut

Konsumi i vazhdueshëm i hallvasisë ka një ndikim të drejtpërdrejtë mbi qarkullimin e gjakut. Dhe mos harroni, nëse keni diabet, as duhet ta mendoni konsumimin e saj.

3.Mos harroni!!!

Hallvasia ka shumë kalori. 100 gramë hallvasi ka 12-14 gramë proteina, 42-48 gramë karbohidrate, 36-40 gramë yndyrna dhe deri në 584 kilokalori për gram.

Facebook Comments
Loading...