Pas bllokimit, Facebook po hetohet për një krim të madh që ka lidhje me të dhënat tona personale

Prokurorët federalë kanë hapur një hetim penal për marrëveshjet e të dhënave që Facebook ka bërë me kompanitë e mëdha teknologjike, njoftoi sot “New York Times”.

Bëhet fjalë për kompanitë e mëdha si Apple, Samsung dhe Blackberry dhe ende nuk dihet nëse këto kompani janë aktualisht nën hetim nga prokurorët.

Sipas “Times”, një grup i madh hetuesish në Nju Jork po kryen hetimin dhe i ka dorëzuar të dhënat nga “të paktën dy” kompani të mëdha që prodhojnë smartphone.

Kompanitë kanë arritur marrëveshje me Facebook për të pasur akses në të dhënat e përdoruesit, si listat e miqve dhe informacionet e kontaktit, pa pëlqimin e shprehur nga përdoruesit e tij.

“Është raportuar tashmë se ekzistojnë hetime federale, përfshirë Departamentin e Drejtësisë”, tha një zëdhënës i Facebook për The Verge.

“Siç kemi thënë më parë, po bashkëpunojmë me hetuesit dhe i marrim seriozisht këto hetime. Ne kemi dhënë dëshmi publike, u janë përgjigjur pyetjeve dhe jemi premtuar se do të vazhdojmë ta bëjmë këtë “.

Pra thuhet se Facebook shet të dhënat e përdoruesve tek Apple, Google, Microsoft, Amazon,  si dhe preferencat e tyre në kompani armësh, alkooli dhe ilaçesh.

Përfaqësues të Facebook janë shprehur se përdoruesit e rrjetit social janë të sigurt dhe se asgjë nuk qëndron, por sa të sigurt ndiheni pas kësaj?!

/New York Times

Facebook Comments
Loading...